dilluns, de febrer 16, 2009

"Repensar com créixer" o l'Informe econòmic d'ESADE


La setmana passada vaig veure aquest interessant resum de l'acte de presentació de l'informe econòmic anual d'ESADE. Un informe que després de veure aquestes imatges m’han agafat ganes de llegir.

En el vídeo podreu veure i escoltar les opinions dels catedràtics d’economia Ferran Ballabriga i Xavier Mena que han fet l’informe i que l’expliquen de manera resumida.

Quatre idees generals: S’ha entrat en recessió a nivell mundial. Els països emergents seran els que més patiran i el seu futur és incert. Els EUA tindran una recessió dràstica i ràpida però a la vegada també tindran una ràpida recuperació que es produirà cap a finals del 2009. La zona Euro tindrà una recessió més lenta, però menys profunda i una sortida també més lenta. L’Estat espanyol patirà i tindrà una recessió abrupta, profunda i dilatada en el temps que anirà més enllà del 2010 i que és causa de la crisis financera mundial però sobretot a causa del trencament del model de creixement espanyol i agreujat per les males politiques creditícies i financeres que s’estan duen a terme.

Segons els catedràtics caldrà tornar a ser competitius i per això caldrà repensar com créixer. Diuen que estem vivint en directe un canvi històric que canviarà fins i tot la manera de fer negocis.

Mireu-lo a aqui o be fent un click damunt la següent imatge. Si voleu llegir la noticia de la web de ESADE que inclou un petit resum aneu al següent enllaç.