Durant la meva presidència del CNJC vam intentar dinamitzar una colla de joves de Perpinyà perquè a partir de l'exemple català fessin un Consell de Joventut a la Catalunya Nord. Entre les entitats promotores hi havia els Angelets de la Terra (seguidors de la USAP de Rugbi) de la qual en Ramon Faura n'era un dels responsables i qui, una vegada acabat el meu càrrec, em va demanar que escrivís un article per publicar-lo a la seva revista sobre joves i autogestió.
És aquest:
Joves i autogestió
A finals del mes de març, vaig deixar la presidència del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), però just abans de plegar vaig tenir l’oportunitat de conèixer els responsables de les associacions juvenils de la Catalunya Nord en un viatge que vaig fer a Perpinyà a principis d'aquest any, convidat per en Ramon Faura.
Feia mesos que estàvem en contacte i havíem començat a parlar amb l'objectiu de buscar un projecte comú que ens permetés conèixer-nos millor i aprofitar les diferents sinèrgies per avançar plegats. Desprès d’enraonar molt, explicar el model del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i exposar les dues realitats catalanes, la idea de crear un Consell Nacional de la Joventut a Perpinyà va quedar oberta damunt la taula.
A qui no li ha passat per alt l’emancipació juvenil a l’hora de manifestar-se ha estat a la globalització. La realitat és que la situació actual de la joventut es precària a tot arreu, també a l'estat Francès. A la Catalunya Nord malauradament no hi ha un teixit associatiu fort, segurament perquè el sistema polític existent allunya massa les administracions de la societat civil. Per això, cal reivindicar solucions als problemes, demanar més proximitat de gestió amb administracions més properes i sobretot, capacitat de decisió per tenir més possibilitats de construir el futur.
Heu de ser i sentir-vos actors importants de la vostra societat i això requereix que hi hagi més autogestió i en definitiva, més independència. És important que uniu totes les associacions juvenils i creeu una plataforma unitària o bé, un consell Nacional de Joventut, si s'escau. Tot és força complexa, però amb un societat civil forta i organitzada tot resulta més senzill. En el CNJC podeu veure-hi un model a copiar i a millorar i en les persones que el formen un munt de mans esteses per fer camí plegats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada