dimecres, de gener 28, 2009

Premis de recerca de Taradell

La setmana passada es va lliurar el primer premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca del batxillerat i el treball guanyador va ser "la política a Taradell 1979-1995" de la Míriam Martinez.

El premi ha estat creat aquest any per iniciativa de la regidoria d’educació i del consell escolar municipal i te l’objectiu de identificar tots els treballs de recerca que es realitzin sobre la vila i alhora motivar la creació de nous treballs que parlin de Taradell.

Personalment he tingut la sort de formar part d’aquest primer jurat i la oportunitat de poder llegir tots els treballs que s’hi han presentat. Reconec que he après moltes coses del meu poble que desconeixia tant del treball guanyador com de tots els altres i he recuperat de llarg les hores esmerçades en la lectura. La llàstima és que només un treball ha pogut ser el guanyador i ha rebut el premi i els honors. Particularment em va saber greu no poder reconèixer de cap manera tot l’esforç dels altres participants però el cert es que donat un premi on els estudiants es presenta amb pseudònims es fa difícil discernir on està la barrera de la privadesa i l’anonimat i per tant fer reconeixements públics mes o menys èxplicits.

Per acabar deixeu-me dir que el treball de la Míriam és un bon anàlisis de les cinc comtesses electorals que hi va haver a Taradell des del 79 fins al 95 amb una recopilació molt interessant de diversos documents de l’època, articles de diaris i una acurada bibliografia. Us deixo la presentació que vaig preparar per l’acte de lliurament perquè en podeu fer un tast. Ara que si el voleu consultar sencer el trobareu a la Biblioteca.



Adjunto també la noticia que va publicar-ne el bisetmanari "El 9 Nou"